CHICKEN KORMA

Ingredience

MARINÁDA
500 g kuřecích prsou
2 PL slunečnicového oleje
1 ČL koření Garam Masala
1/2 ČL soli
130 g bílého jogurtu
cayenské chilli

ZÁKLAD OMÁČKY
1 PL nastrouhaného kokosu
50 g loupaných mandlí
1 ČL koření Garam Masala
1 ČL kurkumy
1/2 ČL mletého kardamomu
1/2 ČL mleté skořice
1 ČL mletého koriandru
200 ml kokosového mléka

OMÁČKA

1 velká žlutá cibule
2 stroužky česneku
1 PL nastrouhaného zázvoru
špetka mletého muškátového
ořechu
100 ml smetany ke šlehání
voda podle potřeby
2 PL másla
sůl

POSTUP

  1. Maso si nakrájejte na větší kostky (cca 4×4 cm), promíchejte všechny ingredience na
    marinádu a maso do ní minimálně na hodinu, ideálně však přes noc, naložte a dejte do
    lednice.
  2. Maso vyndejte z lednice minimálně půl hodiny před dalším postupem.
  3. Do mixéru dejte všechny ingredience na základ omáčky a pořádně spolu rozmixujte.
  4. Na másle s v hrnci opečte doměkka najemno nakrájenou cibuli a na poslední minutu přidejte
    rozvonět prolisovaný česnek, zázvor a špetku muškátového oříšku.
  5. Poté přidejte maso a zprudka ho opečte. Přilijte rozmixovaný základ omáčky, část smetany a
    nechte společně provařit, dokud nebude maso hotové.
  6. Podle potřeby omáčku rozřeďte vodou a dochuťte solí.
  7. Na závěr přidejte zbytek smetany a
    nechte ještě trochu povařit.DOBA PŘÍPRAVY
    130 min.
    POČET PORCÍ
    4

Vřele doporučuji na všechny ájurvédské recepty používat Davídkovo koření, speciálně set ájurvédská kuchyně, ve kterém najdete veškeré koření uváděné v receptech na tomto webu. Proč? Je velmi kvalitní, chutné, bez soli a přidaného glutamátu.